"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. április 15., szombat

~ HABKÖNNYŰ KÓKUSZ TALLÉR ~












Légiesen könnyű kókusz tallér az egyszerűség jegyében. Annyira finom és laza, hogy nem lehet nemet mondani rá. Egy csésze tej vagy tea mellé nagyszerű kísérő. Mivel Húsvét van, nyugodtan tehetjük a süteményes tálra is a locsolkodók kedvére. Nem fog maradni belőle, érdemes dupla adaggal készülni. Mivel lisztet nem tartalmaz, az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. 


Hozzávalók:  3 púpos kanál puha vaj, 250 gr. kókuszreszelék, 2 kisebb tojás, 120 gr. cukor, kevés só, 2-3 kanál kókuszpehely.


A vajat kissé melegítsük fel, hogy elolvadjon, majd keverjük bele a kókuszt, hogy mindenhol vajas legyen. A cukrot tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat és elektromos habverővel fehéredésig, habosra keverjük az egészet. A tojáshabba keverjük bele lazán a kókuszt. Egy nagyobb tepsibe helyezünk sütőpapírt, majd fagylaltos kanállal gombócokat adagoljunk ki a masszából, egymástól kissé távolabb, mert sütés közben kissé elterülnek majd a gombócok. A kókuszgombócok tetejét sóval gyengén hintsük meg és kókuszpehellyel szórjuk meg. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra és tegyük be a kókuszhalmokat sülni. 10-12 perc alatt éppen pirulásig süssük őket. Mikor megsültek, teljesen hűtsük ki és egy lapos kenőkéssel válasszuk le őket a papírról. Ne melegen tegyük ezt, mert akkor annyira puhák, hogy szétesnének. Gyengén hintett porcukorral kínáljuk.     





5 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen, szinte már éteri süteményeket, pláne ha még kókuszos is. Kriszti, kellemes ünnepeket és sok finomságot kívánok Nektek az ünnepi asztalra.

    VálaszTörlés
  2. Szép Húsvétot, kellemes pihenést kívánok Nektek Kriszti! :)

    VálaszTörlés
  3. Krisztikém!
    Nem hazudtolod meg Magad! Megint csodásat alkottál!

    VálaszTörlés
  4. Az egész tojástól nem lesz sárgább? Miért nem lehet a sót beleszórni elkészítéskor, mennyit jelent, hogy a tetejére szórjuk? Elnézést kérek a kérdéseimért, nagyon imádom a receptjeidet, igazán nagyszerűek, könnyen elkészíthetők és finomak. Én eddig még csak tojásfehérjéből készítettem kókuszos sütit, ezért furcsa nekem, hogy egész tojással készül. Ebből az adagból hány darab lett/lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lajos!
      Én sem csináltam még egész tojásból, de megmondom őszintén nincs is különbség a kettő között. A sót bele is lehet tenni, ezt mindenki maga dönti el. Természetesen egy csipetnyiről van szó, éppen alig... A mennyisége függ az adagolástól. Én nem akartam kics kekszeket így egy púpos evőkanálnyi adagolásból lett 16 db. Mikor mehsűltek kb. 8 cm-es átmérővel bírtak. Nagyon könnyű, légies ezért tényleg meg kell várni, míg kihűlnek és csak utána levenni őket késsel a sütőpapírról... remélem fog ízleni. Köszzönöm a visszajelzést. Kriszti

      Törlés